www.crescatoria-muntean.ro
arrowDespre noi: line

"Numele meu este Vasile Muntean, locuiesc in municipiul Sibiu si sunt membru activ al asociatiei columbofile judetene Sibiu "Traian Nitescu" de aproape 20 de ani, timp in care am avut implicatii cu totul deosebite, fiind vreme de aproape 12 ani presedinte al acestei asociatii, timp in care am cunoscut si la nivel de asociatie, si la nivel personal, rezultate cu totul deosebite, fiind, incepand cu 1994 campion national la demi-fond viteza, vice-campion national, castigator de locul 1 la zboruri nationale de viteza, de fond si de maraton, culminand in anul 2003 cand am fost AS crescator, si pe un an si pe doi, la nivel de campionat national.

Pasiunea pentru porumbei exista din tinerete, dar mai serios dupa 1992 cand in urma unei vizite pe care am facut-o in Ungaria, la marele crescator Horvath Janos. Acolo am cunoscut adevaratele taine ale comportamentului si relatiei cu porumbeii, prin acest mentor si profesor care mi-a fost de mare folos, de atunci si pana chiar in zilele actuale, la care apelez si il vizitez cel putin o data pe an, improspatandu-mi in acelasi timp si cunostiintele si porumbeii.

Dupa anul 1994-1995 am inceput sa fac vizite in Austria, Germania, Olanda si Belgia unor crescatori renumiti, de unde am si achizitionat porumbei, cu care am avut rezultate cu totul deosebite. Porumbeii de baza: Thomas Peeters, Raymund Hermes, Maurice Delbar, Wegen, Kuypers, Kipp si Fii, Lessmeister, E. Denys, Mathiys Desmet, W. Emser, A+L V.D. Wegen, V. Loon, Janssen, Jan Theelen si multi alti crescatori de unde am unul sau doi porumbei de mare valoare.

Prefer categoriile de zbor de la 100 la +1000 km, adica imi face placere sa particip la toate etapele si categoriile de zbor.

Vreau sa precizez ca eu sunt cel care ma ocup cel mai mult de cresterea, antrenarea si zborul cu porumbeii din crescatorie, dar de mare sprijin si ajutor mi-au fost si toti membrii familiei - incepand cu sotia, fiul meu, Mihai, care este un pasionat, si nu in cele din urma, marele sprijin si ajutor pe care il am de la mama soacra, Maria Doamna, cum ii spun eu, care in lipsa mea face mai mult decat mine: curatenie, antrenamente, hranire si atunci cand trebuie chiar si tratament pe porumbeii din crescatoria noastra. Dansa declara ca aceasta iubire pe care o are fata de porumbei, o are si fata de noi, si aceasta ambianta pe care o creem in jurul porumbelului este un plus de unitate si intelegere in casa si familia noastra.

Pe langa porumbeii voiajori din crescatorie mai avem si porumbei albi pe care ii puteti inchiria pentru nunti, botezuri sau alte evenimente deosebite."